SUSEM

SÜLEYMANİYE VAKFI UZAKTAN SEMİNER MERKEZİ

İSLAMÎ İLİMLER SERTİFİKA PROGRAMI

Program 4 dönemden (2 yıl) oluşmakta ve bütün dönemleri başarı ile tamamlayan katılımcılara İslami İlimler Alanında Uzmanlık Sertifikası verilmektedir. Sertifikaları almak isteyenler her dönem açılacak olan seminerleri takip etmek ve dönem sonu sınavlarında başarı göstermek durumundadırlar.

Programın bir dönemlik kayıt ücreti 500 Türk Lirası, Öğrencilere 250 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. İlk dönem seminerlerimiz 10 Ekim 2018 tarihindebaşlayacak ve 14 hafta boyunca aralıksız devam edecektir. Dönem sonunda seminerleri başarı ile tamamlayan öğrenciler bir sonraki döneme geçmeye hak kazanacaktır. Her seminerin geçme notu 50 dir ve bir dönemde 6 seminerin en az 4 tanesinden geçer not alındığında bir üst döneme geçilebilir.

Başarısız olunan seminerler gelecek dönemin sınavında verilir. Tüm program 4 dönemden müteşekkildir. Program içerisinde yer alan seminerler birbirini tamamlayan bir bütün oluşturduğundan dolayı keyfi olarak seçilecek bir veya birkaç seminere kayıt kabul edilmeyecektir. Öğrenci adaylarımız program ücretini hesabımıza yatırdıklarında kendilerine bir kullanıcı adı ve şifre gönderilecektir. Öğrencilerimiz ancak bu bilgiler ile sanal sınıfa bağlanabilecek ve seminerleri takip edebileceklerdir.

Perculus Sanal Sınıf Uygulamasına aşağıdaki adresten bağlanabilirsiniz: http://susem.suleymaniyevakfi.org/   Süleymaniye Vakfı Uzaktan Seminer Merkezi 2012 yılında Süleymaniye Vakfı tarafından kurulmuş ve faaliyete geçmiştir. Uzaktan eğitim sistemini esas alan ve köklü üniversitelerin kullandığı profesyonel sanal sınıf uygulamalarını kullanarak kayıtlı öğrencilere düzenli seminerler vermekteyiz.

Daha çok SUSEM adıyla bilinen merkezin, Amacı: İnsanların, Dini gerçek kaynağından öğrenebilmesi ve öğretebilmesi için gereken donanımı onlara sağlayarak toplumu ıslah edecek çağdaş Müslümanlar yetiştirmek; öncelikle Türkiye’de, sonra da tüm Dünyada Kur’an merkezli bir ilahiyat anlayışının yerleşmesine katkı sağlamaktır. Hedefi: Dünyanın her şehrinde bu anlayışı temsil edebilecek ve bu eğitimi başka insanlara sunabilecek en az bir kişinin bulunmasını sağlamaktır.

Süleymaniye Vakfı Uzaktan Seminer Merkezi bugün, herhangi bir ilahiyat programıyla kıyaslanmayacak kadar derinlikli bir Kur’an bilgisini öğrencilerine sunma ve onları Kitabından haberdar Müslümanlar olarak yetiştirme gayreti içerisindedir. Alanında uzman hocalar tarafından oluşturulan kaliteli bir müfredat, en son teknolojik imkânlar ile öğrencilerin istifadesine sunulmaktadır. İlk mezunlarını 2014 yılının Haziran ayında vermiş olan SUSEM, Süleymaniye Vakfı çatısı altında kurulmuş bir merkez olup tüm bilimsel çalışmalarında Süleymaniye Vakfının İlmi Araştırma Kurulu ile birlikte çalışmaktadır.

SUSEM Akademik Takvim 2018/2019

10 Ekim 2018 Çarşamba: Güz Dönemi Seminerlerinin Başlangıcı

31 Ekim 2018 Çarşamba: Güz Dönemi Kayıtlarının Sona Ermesi

11 Ocak 2019 Cuma: Güz Dönemi Seminerlerinin Sona Ermesi

19-20 Ocak 2019 Cumartesi-Pazar: Güz Dönemi Final Sınavları

26-27 Ocak 2019 Cumartesi-Pazar: Güz Dönemi Bütünleme Sınavları

Ders programımızı http://www.susem.org adresinden inceleyebilirsiniz.