Kur’ân-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması – 2011

Kur’an’ı Anlama Platformu’nun bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Kur’an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması” Türkiye genelinde 24 merkezde 08 Mayıs 2011 tarihinde yapılacaktır. Son başvuru tarihinin 17 Nisan 2011 olduğu sınava kayıt olmak için www.kuranianlamaplatformu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Biz Kur’an’ı bir dağın üzerine indirseydik onun Allah korkusundan baş eğerek parça parça olduğunu görürdün!” (Haşr: 21)

Sınav Hakkında Bilgiler

08 Mayıs 2011 tarihinde 24 merkezde düzenlenecek olan Kur’an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması’nın yapılacağı merkezleri internet sitemizde inceleyebilirsiniz. Sınav merkezlerinde iki kategoride ilk 3’e (üç) girenler ödüllendirileceklerdir. Geçen iki yılda ilk 20 (ilk yirmi) dereceye girenler bu yıl yapılacak olan yarışmaya katılamayacaklardır.

Sınav Tarihi: 08 Mayıs 2011

Sınav Yerleri: 24 Merkez (Sınav Yapılacak Yerlerden inceleyiniz.)

Ödül Töreni: Sınav merkezlerinin belirliyeceği zaman ve yerde.

Sınava Son Başvuru Tarihi: 17 Nisan 2011

Kayıt bedeli: 9 TL’dir

Hesap No: 5592965 Süleymaniye Vakfı Posta Çeki Hesabı

Nasıl Başvurabilirsiniz:

Web sitemizden Sınava başvuru butonuna basarak çıkan formu eksiksiz ve dikkatle doldurunuz. Sınav Merkezlerindeki üye STK’lardan da destek ve yardım alabilirsiniz. Unutmayınız, sınava giren her yarışmacıya Kur’an-ı Kerim Meali hediye olarak verilecektir.

Sınavın Şekli:

Her sorunun dört şıkkı vardır ve bunlardan yalnızca biri doğrudur. Bir soruda iki veya daha fazla şık işaretlenirse o soru geçersiz sayılır. Başka türlü söylemek gerekirse, test usulüne aşina olan yarışmacılarımızın bileceği gibi, her sorunun cevabı mutlaka sorunun kendi içinde mevcuttur. Doğru cevabı bulan yarışmacı, cevap anahtarı üzerinde o şıkkı işaretleyecektir. Şayet işaretlenen bir şık yanlış olduğu kanaatiyle silinmek istenirse, iz bırakmadan silinmelidir.

Örnek kodlama:

Kur’an Meali Bilgi Yarışması Testi

1- a b c d
2- a b c d
3- a b c d
4- a b c d

Sınavın Değerlendirilmesi:

Cevap kağıtları optik okuyucularla okunarak doğru cevaplar tespit edilecektir. Kur’an Meali Bilgi Yarışmasında 4 yanlış 1 doğru cevabı geçersiz hale getirecektir. Bu sebeple cevaplar çok dikkatli bir şekilde işaretlenmelidir. Yarışmada sorulan yüz sorunun her birinin değeri bir(1) puandır. Sınavdan sonra merkezlerde Kategorisine göre en yüksek puanı alan kişi birinci, onu takip eden ikinci, onu takip eden de üçüncü olacaktır. İki kategoride de birden fazla birinci, ikinci, üçüncü ve diğer dereceler çıktığında yaşı küçük olan yarışmacıdan başlayarak yeniden derecelendirme yapılacaktır.

Sınav Sonucunun Duyurulması:

Sınavın cevap anahtarı ve sınav sonuçları www.kuranianlamaplatformu.com adresinde ilan edilecektir. Ayrıca iki kategoride de ilk üç dereceye giren yarışmacılara sonuçları kısa mesaj ve e-posta ile bildirilecektir.

Hediyelerin Verilmesi:

Dereceye girenlerin hediyeleri, yarışma tarihinden sonra düzenlenecek ödül törenlerinde verilecektir. Ayrıca sınav merkezlerinin takdirine göre sürpriz hediyeler verilecektir. Sınav merkezlerinin kendi illeri için kararlaştırıp duyuracağı zaman ve tören yerleri www.kuranianlamaplatformu.com internet sitemiz, gazete, TV ve diğer medya organları tarafından ilan edilecektir.